onsdag 15 juni 2016

The Kitchen

För några år sen kändes det som att de många snabbt växande kafékedjorna (Espresso house, Condeco, le Pain Francaise för att nämna några) fullständigt höll på att kväva den kafékultur som vi göteborgare är så stolta över. Idag kan man konstatera att så lyckligtvis inte blivit fallet: vi har fler utmärkta kaféer än någonsin: många självständiga kaféer har växt fram som kan sin sak och som genom hög kvalité, service och hårt arbete erbjuder bra alternativ till kafékedjorna. Ett sånt kafé är The Kitchen.

Beläget bara ett stenkast från da Matteos jättelika kafé ligger denna lilla pärla till kafé. Här erbjuds mat och kakor lagade från grunden på plats liksom gott kaffe (en av grundarna är f.d. barista från da Matteo så hon kan sin sak). Miljön är trevlig och stämningen avslappnad, servicen vänlig och priserna rimliga. Det är ett kafé väl värt ett besök helt enkelt.

Latten då? Den är snyggt serverad, trots att jag valt takeaway, något jag uppskattar. Skumlagret är relativt tunt, men smakar gott och ligger kvar tillräckligt länge. Kaffet är riktigt gott med lätt brända toner och lite nötig karaktär: fylligt och gott (jag misstänker att det rör sig om en da Matteo-blandning, men kan inte säga det säkert). Eftersmaken är distinkt med mycket beska och arom. Balansen i latten är bra och mjölksmaken tillåts inte ta över. Allt som allt en riktigt god latte. I mina ögon är The Kitchens latte ett utmärkt alternativ till närbelägna da Matteo (och med tanke på utbudet, miljön, servicen och priserna som kafé sett definitivt ett bättre alternativ).

Betyg: ☕️☕️☕️☕️ (av 5)


Inga kommentarer: