måndag 7 november 2016

Tidigare i år besökte Lattelakejen da Matteo på Sprängkullsgatan. Nu har det blivit dags för ett besök på da Matteo i Victoriapassagen. Kaféet här – som var kedjans första – är mindre till ytan än de övriga och blir därför ofta fullsatt. Läget i den smala, stämningsfulla passagen och den lite mindre ytan bidrar till att ge kaféet en speciell atmosfär som är väldigt tilltalande. Precis som de övriga kaféerna i kedjan har kaféet sitt fokus på kaffe, och det finns ett flertal egna blandningar som man kan få ta del av på plats eller köpa med sig hem, men det finns också ett ganska brett utbud av mat och kakor. Allt som allt är det ett kafé som är väl värt ett besök. Latten avnjuter jag idag i form av en take-away. Skummet pryds, trots detta, av latteart vilket ger ett väldigt trevligt intryck. Skummet är krämigt och tjockt och mjölksmaken fyllig, nästan gräddig. Kaffesmaken hamnar lite i skymundan inledningsvis, men ligger ändå där i bakgrunden på ett behagligt sätt. Tonerna är lätt jordiga med inslag av mandel och choklad. Eftersmaken är fint avrundad: lite besk, lite söt. Balansen i latten är inte perfekt – den gräddiga smaken tar över lite för mycket –, men trots detta tycker jag att helheten fungerar riktigt bra, mycket tack vare den goda kaffesmaken. Detta är inte den bästa latten i Göteborg just nu, men trots detta är da Matteo i Victoriapassagen väl värd fler besök. Betyg: ☕️☕️☕️☕️ (av 5) #lattelakejen #lattelakejenicity #latte #lattes #latteart #kaffe #latteigöteborg #göteborg #damatteo #blog


via Instagram http://ift.tt/2fvXVtm

Inga kommentarer: